Thursday, 16 August 2012
SAYUR BAYAM TUMIS AIR
Thursday, 16 August 2012 by Semut Merah
(Kurangkan penggunaan garam kerana serbuk perasa ikan bilis.)
Waktu memasak: 20 Minit
Saiz hidangan: 4 Orang
Tahap: Sederhana
BAHAN-BAHAN:
300gm sayur bayam hijau | dipotong
1 ulas bawang putih | dihiris
2 ulas bawang merah | dihiris
50gm ikan bilis
Serbuk perasa ikan bilis secukupnya
Minyak untuk menumis secukupnya
Air secukupnya
Garam secukup rasa
CARA MEMASAK:
1. Panaskan minyak masak di dalam periuk. Tumis bawang putih , bawang merah dan ikan bilis sehingga naik bau.
2. Selepas itu masukkan sayur bayam , serbuk perasa ikan bilis, garam secukup rasa dan air secukupnya.
3. Masak sehingga sayur bayam layu sedikit.
4. Angkat dan sedia dihidangkan.
SUMBER Tags: Resepi , Resepi Masakan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ShareThis
DailyBerita.blogpot.com. Powered by Blogger.
0 Responses to “SAYUR BAYAM TUMIS AIR”
Post a Comment