Thursday, 16 August 2012

SAYUR BAYAM TUMIS AIR

(Kurangkan penggunaan garam kerana serbuk perasa ikan bilis.)

Waktu memasak: 20 Minit
Saiz hidangan: 4 Orang
Tahap: Sederhana

BAHAN-BAHAN:
300gm sayur bayam hijau | dipotong
1 ulas bawang putih | dihiris
2 ulas bawang merah | dihiris
50gm ikan bilis
Serbuk perasa ikan bilis secukupnya
Minyak untuk menumis secukupnya
Air secukupnya
Garam secukup rasa

CARA MEMASAK:
1. Panaskan minyak masak di dalam periuk. Tumis bawang putih , bawang merah dan ikan bilis sehingga naik bau.
2. Selepas itu masukkan sayur bayam , serbuk perasa ikan bilis, garam secukup rasa dan air secukupnya.
3. Masak sehingga sayur bayam layu sedikit.
4. Angkat dan sedia dihidangkan.


SUMBER

Tags: ,

0 Responses to “SAYUR BAYAM TUMIS AIR”

Post a Comment

ShareThis

DailyBerita.blogpot.com. Powered by Blogger.

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

Designed by SpicyTricks